A cincea editie “Suflet in culori” s-a incheiat… surprinzator

Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism au organizat a cincea editie a evenimentului caritabil “Suflet in culori”, destinat strangerii de fonduri pentru sustinerea copiilor cu autism. Concertul s-a inscris in seria de manifestari dedicate Zilei Internationale a Constientizarii Autismului (2 aprilie).

Evenimentul cultural desfasurat sambata, 31 martie, la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta a fost menit sa atraga atentia asupra problematicii autismului in Romania si totodata sa stranga fonduri pentru sustinerea celor 500 de copii din asociatia Help Autism. Din partea asociatiei ne-a vorbit chiar fondatoarea ei, doamna Daniela Bololoi, care si ea este un parinte de copil special. Diagnosticul primit de fiul ei a determinat-o sa puna pe picioare aceasta organizatie in martie 2010 si de atunci a reusit sa sa deschida mai multe centre de terapie care vin in sprijinul copiilor cu autism, sa organizeze cursuri de formare in terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri si sedinte de consiliere pentru parinti.

Autismul nu se vindeca, insa prin interventie timpurie, aproape jumatate dintre copiii diagnosticati pot ajunge sa duca o viata independenta. Un copil cu autism petrece intre doua si opt ore pe zi in camera de terapie, uneori ani la rand, iar costurile depasesc veniturile medii ale unei familii, motiv pentru care multi parinti au nevoie de sprijin financiar.

Rodica Vica, soprana care care a fost alaturi de “Suflet in culori” inca de la prima editie, ansamblul Musica Ricercata, condus de dirijorul Gabriel Bebeselea, mezzosoprana Andreea Iftimescu si baritonul Vlad Crosman au fost cei care au sustinut concertul caritabil de sambata seara, interpretand pentru cei prezenti fragmente din diferite lucrari muzicale apartinand, printre altii, lui Handel, Vivaldi si Pergolesi.

Programul complet al concertului a fost urmatorul:

Rameau – “Platée”: Ouverture (Orchestra)
Broschi – “Artaserse”: Son qual nave ch’agitata (Rodica Vica)
Charpentier – “La Malade Imaginaire”: Ouverture/ Entrée des Medecins et des Tapissiers (Orchestra)
Handel – “Rodelinda”: Tirannia gli diede il regno (Vlad Crosman)
Charpentier – “La Malade Imaginaire”: Ballet des Mores (Orchestra)
Vivaldi – “Orlando furioso”: Piangero finche l’onda del pianto (Andreea Iftimescu)
Lully – “L’amour medecin”: Chaconne (Orchestra)
Vivaldi – “Gloria”: Laudamus te (Rodica Vica, Andreea Iftimescu)
Monteverdi – “Orfeo”: Vi ricorda o boschi ombrosi (Vlad Crosman)
Lully – “Zephire et Flore”: Ouverture (Orchestra)
Pergolesi – “Stabat Mater”: Fac ut portem (Andreea Iftimescu)
Rameau – “Les Indes Galantes”: Danse de Grande Calumet de la Paix/Forest paisibles (Rodica Vica, Vlad Crosman)

In incheierea evenimentului, am avut parte si de o surpriza: Mihai Stan, initiatorul proiectului “Suflet in Culori”, a urcat si el pe scena si a avut o interpretare excelenta, impreuna cu Rodica Vica, a ariei “Lascia ch’io pianga” de Handel. 🙂 Momentul poate fi urmarit mai jos.

Sursa foto: pagina Facebook Mihai Stan

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.