Sapte filme intra in competitia Cinepolitica 2018

Sapte dintre cele mai noi si apreciate filme cu tema politica se regasesc in competitia Festivalului International de Film Cinepolitica 2018, care va avea loc intre 18 – 22 aprilie, la Cinema Elvire Popesco si Institutul Balassi din Bucuresti. Printre acestea se numara si “The Cleaners”, anunta un comunicat al organizatorilor.

“The Cleaners” in regia lui Moritz Riesewieck si Hans Block, documentar nominalizat la Sundance 2018 in sectiunea World Cinema, aduce in discutie un subiect extrem de actual: adancurile universului online. Cei doi autori ai filmului fac o incursiune in lumea celor care sunt contractati sa filtreze si sa elimine continutul nepotrivit publicat pe internet. Desi aceasta comisie obscura de evaluare actioneaza, la prima vedere, cu cele mai bune intentii, inlaturand materiale violente sau pornografice, in realitate, marile companii sau cercuri de influenta politica platesc moderarea pe care o fac acesti filtranti digitali pentru a manipula informatii, a restrictiona dreptul la libera exprimare sau pentru a cenzura in mod direct voci indezirabile.

Din competitie mai fac parte “The Reports On Sarah And Saleem” (regia Muayad Alayan), castigator al Premiului Publicului la Festivalul de la Rotterdam, “The Summit” (regia Santiago Mitre), thrillerul politic nominalizat la Cannes 2017 in sectiunea Un Certain Regard, “Gloria” (regia Kristina Grozeva si Petar Valchanov), o parabola sociala care exploreaza coruptia si diferentele de clasa din Bulgaria contemporana, “Of Fathers and Sons” (regia Talal Derki), o privire intima in intimitatea unei familii de fundamentalisti islamici, “The Oslo Diaries” (regia Mor Loushy si Daniel Sivan), un documentar memorabil care ne prezinta culisele acordului de pace istoric dintre Israel si Palestina si “The Invisibles” (regia Claus Raefle), o docu-drama despre supravietuirea a patru tineri evrei in Berlinul nazist.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.