Cu ocazia celebrarii zilei de nastere a lui Rabindranath Tagore, primul laureat al Premiului Nobel din Asia, Centrul Cultural „Rabindranath Tagore” si Editura Cununi de Stele va invita pe 8 mai, de la ora 19:00, la Hermitage Urban Spiritual Hub pentru o seara deosebita de poezie, povestire si dans.

Poet, filosof, romancier, eseist, estetician, dramaturg, actor, regizor, cantaret, muzician, coregraf, pedagog si pictor, Rabindranath Tagore a avut o cariera de peste 60 de ani, in care imaginatia sa n-a lasat niciun domeniu de arta neexplorat, iar gandirea sa a cuprins cele mai inalte idei si cea mai subtila sensibilitate a sufletului omenesc.

Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Nalatan, interpreta de dans Odissi si Carmen Musat Coman, directoarea Editurii Cununi de Stele.

Intrarea se face pe baza de donatie: 40 lei pentru adulti, respectiv 25 lei pentru elevi si studenti. Fiecare participant va primi in dar cartea „Inspiratia lui Valmiki”, povestea talharului Valmiki care a fost inzestrat cu harul poeziei in urma intalnirii cu zeita Saraswati, fiind cunoscut ulterior ca autorul Ramayanei. In traditia salii Hermitage, intrarea se face fara incaltari.