Pianul si pantomima se intalnesc in “The Fly”

Spectacolul The Fly, o premiera pe scena romaneasca prin ingemanarea inteligenta si minutios explorata artistic a pianului si a pantomimei, intr-un duo efervescent, plin de umor, fantezie si note de jazz, va putea fi urmarit miercuri, 23 mai, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, incepand cu ora 19:00.

In urma acestui “art fusion” dintre muzicianul Marius Vernescu si actorul Alexandru Pribeagu rezulta un spectacol modern, unic la nivel de reprezentare in Romania. Povestea proiectului The Fly porneste de la dorinta celor doi artisti de explorare creativa a diverselor linii de expresivitate umana si are la baza un crez comun: increderea in complexitatea naturii umane.

Spectatorul se descopera intr-un mod natural la imbinarea dintre auditiv si vizual. Spontaneitatea muzicala, dublata de o prezenta scenica vibranta si puternic articulata, ofera publicului roman sansa unei duble intalniri spectaculoase care poate reprezenta inceputul atat al unei instrospectii cat si al unei extrospectii umane plecand de la o zona artistica cu o sensibilitate aparte.

Marius Vernescu este considerat unul dintre cei mai straluciti muzicieni de jazz din Romania. Este castigator al prestigiosului Montreux Jazz Festival, Elvetia, fiind de altfel singurul roman care a reusit aceasta performanta pe plan mondial. A mai castigat concursul Niedersachsen Jazz (Germania), Marele Premiu in cadrul Festivalului International de Jazz Django Reinhardt (Italia) si Premiul pentru “Cea mai valoroasa performanta externa a unui muzician roman” in cadrul Galei Premiilor de Jazz (Romania).

Alexandru Pribeagu este un actor si artist-mim. A studiat la Paris la Universitatea Sorbonne-Nouvelle, Universitatea Vincennes Saint-Denis si la Academia Europeana de Teatru Corporal Magenia. In 2017 a inceput un Master de Art-Terapie in cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC). A urcat pe scenele pariziene in multe spectacole alaturi de trupa de teatru Le Collectif du K, Magenia, cu teatrul Le vent se lève, Theatre 12, Theatre du Gymnase, Mairie de Paris, si cu alte proiecte personale. Intors in Romania, a creat asociatia si compania de teatru Imaginabil si, de asemenea, joaca si in seriale de televiziune, scurt metraje independente, videoclipuri si reclame.

Credit foto: Adi Tudose

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.