Vlaicu Voda se muta peste vara in Piata Constitutiei

Teatrul EXCELSIOR prezinta spectacolul “Vlaicu Voda” de Alexandru Davila, regia Horia Suru, in Piata Constitutiei, in perioadele 8 – 10 iunie si 22 – 26 august 2018, intre orele 10:00 si 22:30. Spectacolul face parte dintr-o productie-eveniment care isi propune sa readuca la viata satul medieval romanesc si obiceiurile sale specifice.

Satul medieval construit in marime naturala va evoca, in cele mai mici detalii, fascinanta lume de acum sase veacuri. Noua case, opt turnuri de aparare, patru ateliere de mestesugari, un han si o biserica (interpretare dupa biserica San Nicoara, Curtea de Arges), sute de costume si masti populare, zeci de muzicieni (instrumentisti, cor si ansamblu arhaic), alaturi de sateni, strajeri, calareti, mestesugari (olari, pielari, sculptori in lemn si tesatoare) vor reconstitui, exact ca odinioara, atmosfera tipic medievala. Publicul de astazi va avea astfel sansa unica de a patrunde dincolo de povestea desprinsa din paginile istoriei si de a-i intelege sensurile profunde.

Evenimentul, parte a sarbatoririi Centenarului, se adreseaza publicului de toate varstele, oferind fiecarui spectator in parte ocazia de a cunoaste istoria intr-un mod cat se poate de personal: de la descoperirea traditiilor si obiceiurilor satului medieval la rememorarea nostalgica a timpurilor indepartate.

Intrarea publicului in satul medieval este libera, iar accesul la spectacolul Vlaicu Voda se va face pe baza de rezervare.

Detaliile suplimentare privind programul evenimentului si accesul publicului vor fi disponibile in curand, pe website-ul Teatrului EXCELSIOR si pe pagina de Facebook.

Share

One thought on “Vlaicu Voda se muta peste vara in Piata Constitutiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.