Festivalul Opera Copiilor incepe in 29 mai la OCC

Opera Comica pentru Copii ii asteapta pe cei mici impreuna cu familiile la a patra editie a Festivalului Opera Copiilor. Timp de sase zile, in curtile interioare si in cele trei sali ale institutiei din Calea Giulesti nr. 16, participantii se vor bucura de o multime de spectacole, activitati si surprize cu ocazia Zilei Copilului.

In zilele de 29 si 30 mai, copiii vor avea ocazia sa vada spectacole invitate din Timisoara, Oradea si Iasi. Pe 29 mai, la Sala UnderGrant, de la ora 11:00, cei mici se vor putea intalni cu frumoasa poveste a lui Aladin in spectacolul “O mie si una de frontiere” a Teatrului Regina Maria din Oradea. Pe 29 si 30 mai, pe Scena Mare din Amfiteatru, un spatiu nou amenajat in curtea Operei Comice, cu ocazia FOC, se va juca spectacolul “Sarea in bucate” al Teatrului National Mihai Eminescu din Timisoara, de la ora 11:00 si de la ora 13:00. In 30 mai, pe scena din Amfiteatru se va juca spectacolul “Alice in Tara Minunilor” de la Ateneul din Iasi.

Intre 1 si 3 iunie, Opera Comica pentru Copii a pregatit unele dintre cele mai indragite spectacole din repertoriul propriu, dar si cea mai asteptata premiera a acestei stagiuni: musicalul “Sunetul Muzicii” in regia si coregrafia lui Razvan Mazilu. Celebrul musical de Richard Rodgers si Oscar Hammerstein va avea cate doua reprezentatii pe zi pe scena Salii Mari a Operei Comice pentru Copii, in zilele de 1, 2 si 3 iunie. Spectacolul are o durata de 150 de minute, cu o pauza, si este recomandat copiilor cu varsta de peste 7 ani. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro

Pe parcursul intregului Festival Opera Copiilor, intreaga familie se va putea bucura de o multime de activitati cu intrarea libera: jocuri, concursuri si campionate de oratorie, de sah, Kendama, Quoridor sau King Domino, ateliere de pictura si desen. Cei mici se vor putea distra in voie la piscina cu bile si la Aventura Park, cu o tiroliana de 50 de metri, perete de escalada, 4 tobogane gonflabile si un balon cu aer cald. Echipa Operei Comice ii invita pe copii si pe adulti deopotriva sa viziteze cele doua expozitii interactive cu acvarii cu pesti exotici si cu fluturi vii, cea din urma fiind amplasata pe acoperisul cladirii. Odata ajunsi aici, vizitatorii vor putea sa priveasca cerul si stelele cu ajutorul telescoapelor profesionale amplasate cu aceasta ocazie pe acoperisul Operei Comice pentru Copii.

In cadrul FOC va fi deschis si un targ educational, cu peste 50 de expozanti, iar in fiecare zi copiii vor putea asculta povesti citite de artisti renumiti, printre care soprana Felicia Filip, campioana olimpica, mondiala si europeana la spada Loredana Dinu si dirijorul Corului National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”, Anna Ungureanu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.