Nemira lanseaza “Jurnalul necenzurat” al lui Vaslav Nijinski

Editura Nemira lanseaza pe 5 iunie, de la ora 19:00, la Pergola din Gradina Carturesti Verona, Jurnalul necenzurat al celui mai mare dansator din toate timpurile: Vaslav Nijinski. Scrise in iarna 1918–1919, cand Nijinski se afla in Elvetia, caietele sale sunt marturia bulversanta a unei vieti dedicate creatiei.

In plina tinerete si glorie, artistul e pe punctul de a ceda in fata nebuniei. Arta si viata cotidiana palpita in pagini care vorbesc mai ales despre suferinta si cautare repetitiv, obsesiv, incoerent, violent.

La eveniment participa dansatorii Razvan Mazilu si Stefan Lupu, care vor performa un scurt moment coregrafic, actorul Marius Stanescu, care va citi un fragment din carte, criticul de teatru Maria Zarnescu si traducatoarea volumului din limba rusa, Raluca Radulescu. Monica Andronescu, coordonatoarea colectiei Yorick, va fi moderatoarea discutiei.

Eu sunt Nijinski. Eu sunt un om simplu. Eu am obiceiuri mizerabile, dar vreau sa le indrept. Eu vreau ca oamenii sa imi arate unde gresesc, caci vreau sa-si faca griji pentru mine. Eu imi voi face griji pentru altii, dar si pentru mine isi vor face griji toti. Eu vreau o grija din dragoste, nu din rautate. Eu nu vreau favoruri. Eu nu sunt iertare. Eu sunt iubire. Eu vreau sa vorbesc despre iubire. Eu voi vorbi despre iubire.

Vaslav Nijinski

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.