Pe urmele vechilor manuscrise – Cautari spirituale inainte si dupa aparitia crestinismului

Editura Herald si Libraria Carturesti Verona (Ceainaria Carturesti Verona – Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) au placerea de a va invita joi, 14 iunie, ora 18.30 la un eveniment deosebit, moderat de Sorin Lucaci: “Pe urmele vechilor manuscrise – Cautari spirituale inainte si dupa aparitia crestinismului”.

De ce “Cartea intelepciunii lui Solomon” s-a bucurat multa vreme de reputatia de a ocupa un loc special printre cele sapte carti sapientiale din Septuaginta? Ce inseamna si ce reprezinta “Pistis Sophia”? In ce consta relevanta spirituala a celebrelor manuscrise de la Marea Moarta? Ce reprezinta “Evanghelia dupa Toma”? De ce este “Cartea lui Enoh”, in anumite privinte, cea mai de seama opera apocaliptica din afara Scripturilor canonice? Acestea sunt cateva intrebari la care se vor gasi raspunsuri in cadrul evenimentului din 14 iunie.

Sunteti invitati astfel la o calatorie in timp in cautarea vechilor manuscrise din Tara Sfanta si zona Orientului Apropiat, discutiile referindu-se la “Evanghelia dupa Toma”, “Cartea lui Enoh”,”Pistis Sophia” si “Cartea intelepciunii lui Solomon”, “Despre Gnoza si gnosticism” si “Manuscrisele de la Marea Moarta”. Invitati la eveniment vor fi: profesorul Teodoru Ghiondea, consilier editorial al colectiilor Philosophia Perennis si Intelepciunea inimii si Mihai Lita, coordonatorul colectiei Manuscris de la Editura Herald.

Intrarea este libera.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.