Schite de iubire: Antologie de povestiri romance

O noua antologie de la Tritonic, de data asta de povestiri romance, isi face loc pe rafturi: se numeste “Schite de iubire” si cuprinde scrierile a zece autori: Danut Ungureanu, Teodora Matei, Anamaria Ionescu, Teodora Anghel, Georgiana Sandu, Bogdan Hrib, Rebeca Cojocaru, Lucian-Dragos Bogdan, Mirela Oprea si Daniel Timariu.

Unul dintre avantajele volumelor de povestiri este, cum am mai spus, acela ca pot fi citite in ce ordine vrea cititorul. Un alt avantaj este acela ca, fiind gen scurt, o povestire poate fi citita destul de repede, deci reprezinta o lectura buna inclusiv pentru oameni ocupati: cred ca pana si o mama cu cativa copii mici care vor mancare, atentie si energie va avea timp seara sa citeasca cele 20-25 de pagini ale unei povestiri.

Cei 10 autori prezenti in antologie nu sunt neaparat scriitori de romance de felul lor, insa au reusit, zic eu, sa se achite cu brio de “obligatie”, astfel incat volumul s-a format ca unul consistent, cu povesti bine scrise, unele bazate pe emotii, altele pe pasiuni carnale, unele mai siropoase, pentru amatorii de telenovele, altele mai bine infipte in realitatea imediata, unele avand drept personaje tineri inocenti si dornici de iubire, altele centrandu-si actiunile in jurul unor oameni trecuti prin viata si dezamagiri.

Dupa gustul meu, o singura povestire mi s-a parut banala si scrisa ezitant, in rest pe toate le-am gasit pline de vigoare si avand puterea de a-si apropia cititorul intr-un fel sau altul. Cea care a devenit preferata mea absoluta este “Spanzuratoarea”, povestirea unei autoare tinere, despre care auzisem ca are succes, insa eu nu mai citisem absolut niciun rand scris de ea si care se numeste Georgiana Sandu.
Povestirea ei este cea mai vie, mai alerta si cu cel mai nebunesc subiect din tot volumul si scrisa atat de frumos, incat iti vine sa te ridici si s-o aplauzi, ca pe un spectacol extraordinar. Este o poveste care te inhata de guler de la primele pagini si, chiar daca iti vine sa mai inchizi ochii pe parcurs de teama, ca atunci cand te uiti la un horror de calitate, te zgaltaie brusc si te obliga sa citesti mai departe. Daca si restul scrierilor Georgianei (pe care le gasiti cu un click AICI) sunt ca “Spanzuratoarea”, nu-mi ramane decat sa-mi scot palaria virtuala in fata tineretului scriitor al Romaniei.

Antologia de povestiri romance “Schite de iubire” – si nu “Spite de iubire”, asa cum a numit-o in gluma Bogdan Hrib 🙂 -, coordonata de Teodora Matei si Lucian-Dragos Bogdan, se gaseste in colectia Casmir a Editurii Tritonic si poate fi cumparata la pret redus de AICI.

Share

One thought on “Schite de iubire: Antologie de povestiri romance

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.