Cristian Macelaru, artistul care poarta numele Romaniei pe scene internationale si care a fost desemnat dirijor-sef al WDR Sinfonieorchester – Köln in stagiunea 2019-2020, va dirija vineri, 15 iunie, de la ora 19:00, concertul „Enescu/Rachmaninov” la Sala Radio, la pupitrul ORCHESTREI NATIONALE RADIO.

Programul serii va incepe cu Simfonia nr. 1 de Enescu, care a avut premiera in 1906 la Théatre du Chatelet din Paris. In partea a doua a serii veti asculta Simfonia nr. 2, care poarta semnatura marelui artist rus Serghei Rachmaninov.

La finalul concertului, Editura Casa Radio va organiza – in foaierul central al Salii Radio – o sesiune de autografe acordata de dirijorul Cristian Macelaru pe CD-ul aparut la Casa Radio sub titlul „Orchestra Nationala Radio, Dirijor: Cristian Macelaru. Mihail Glinka – Ruslan si Ludmila, Nikolai Rimski-Korsakov – Seherazada”. Albumul este disponibil la libraria Editurii Casa Radio din str. Temisana nr. 31 sau prin comanda online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achizitionat de la partenerii de distributie, incluzand librariile Humanitas si Carturesti.