Spectacolul „O femeie singura” de Dario Fo si Franca Rame, one woman show cu Andreea Bibiri, se joaca la Turda, in cadrul celei de-a doua editii a Festivalului International de Teatru Turda, duminica, 8 iulie, de la ora 17.00. Este cel de-al saselea festival la care spectacolul este invitat si al treilea din acest an.

Festivalul International de Teatru Turda, organizat de Teatrul Aureliu Manea, se desfasoara in perioada 29 iunie – 8 iulie si cuprinde 10 zile de evenimente, cu 85 de spectacole, incluzand si concerte de jazz, in 10 locuri indoor si outdoor (sala mare a teatrului, sala studio, fabrica de bere, pietonala, curtea teatrului si a muzeului, Salina Turda etc.). Festivalul are si o sectiune de concurs – sectiunea „Universitati” – la care facultatile de teatru din tara s-au inscris si concureaza pentru premiile „Cel mai bun spectacol”, „Cel mai bun actor”, „Cea mai buna actrita”.

„O femeie singura” a avut premiera in octombrie 2016 si, in decursul celor doi ani de la lansare, a devenit cel mai solicitat spectacol al Teatrului de Arta Bucuresti de catre selectionerii festivalurilor din Romania. Pentru rolul Maria din spectacol, Andreea Bibiri a primit Premiul pentru Cea mai buna interpretare feminina la Festivalul National de Comedie de la Galati si o nominalizare pentru Cea mai buna actrita la Undercloud 2017.

La Teatrul de Arta Bucuresti, spectacolul „O femeie singura” se va relua din luna septembrie, in stagiunea 2018-2019.

Foto: Lavinia Pollak