Cristian Mandeal va dirija 100 de violoncelisti pe scena Ateneului

Ansamblul Violoncellissimo creat si condus de profesorul si violoncelistul Marin Cazacu va deschide editia a VII-a a Festivalului International Vara Magica intr-o varianta super-extinsa compusa din nu mai putin de 100 de violoncelisti din toate colturile tarii, miercuri 11 iulie, de la ora 19.30, pe scena Ateneului Roman.

Concertul, care va fi condus de dirijorul Cristian Mandeal, reprezinta modul in care scoala romaneasca de violoncel celebreaza Centenarul Romaniei, violoncelisti din toata Romania si de toate varstele aducand un omagiu peste timp generatiilor de ilustri profesori care i-au format din punct de vedere profesional.

Programul serii va cuprinde aranjamente surprinzatoare pentru instrumentul considerat a fi cel mai apropiat de vocea umana. Cristian Mandeal, dirijorul roman cu cea mai larga recunoastere internationala, va oferi versiuni in premiera ale acestui nou repertoriu, alaturi de membrii ansamblului Violoncellissimo, compus din muzicieni care au deja in spate mari succese pe scenele lumii. Acum in formula de orchestra, cei de la Violoncellissimo vor oferi piese de la “Bolero”-ul lui Ravel la “Bachianas Brasileiras” de Villa Lobos sau “Carmina Burana” de Carl Orff, intr-un eveniment artistic unic, de neratat.

Biletele se gasesc AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.