De mâine, B-FIT in the Street!

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street!, ajuns la ediția a zecea, va avea loc anul acesta în perioada 13 iulie – 5 august. Sub titlul “O poveste românească în Anul Centenarului”, festivalul aduce la București patru weekend-uri de spectacole de teatru de stradă, iar programul primului weekend, care se desfășoară în puncte centrale din București, include o gamă variată de spectacole mobile, spectacole fixe și ateliere susținute de artiști din Danemarca, Slovacia, Spania, Franța, Italia, Portugalia și România.

Deschiderea oficială a festivalului este programată vineri, 13 iulie, de la ora 19:00, în Piața Universității, care este și punctul central al ediției aniversare B-FIT in the Street! Toboșari de batucada, dansatoare de cabaret, circari, artiști pe catalige și personaje fantastice dau startul ediției aniversare B-FIT in the Street! din Piața Universității, după care îi invită pe spectatori la o plimbare în București până târziu în noapte.

Programul primului weekend de festival începe la ora 19:00, în fiecare zi, cu spectacole mobile în Piața Universității, Piațeta Teatrului Odeon, Cercul Militar, Teatrul Național și străzile Smârdan, Lipscani și Piața Sfântul Anton din Centrul Istoric. Reprezentațiile de stradă durează până la ora 23:00, cu excepția serii de sâmbătă, 14 iulie, când programul este extins cu spectacole nocturne și o paradă în centrul orașului.

Rezervat zilei de 14 iulie, punctul culminant al primului weekend de festival începe de la ora 21:15, în Piața George Enescu, cu premiera mondială a spectacolului de acrobație aeriană “Sonics in Wish” din Italia. După spectacol, artiștii prezenți la București pentru primul weekend B-FIT in the Street! pornesc din Piața George Enescu într-o paradă pe Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta și se opresc în Parcul Cișmigiu, unde, de la ora 22:35, începe spectacolul pe apă “Water Fools” din Franța. Una dintre premierele ediției din 2018 a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street!, “Water Fools” transformă lacul Parcului Cișmigiu în scena unui spectacol poetic lăudat în presa din Anglia, Rusia, America, Australia, Singapore și Argentina.

Programul complet al festivalului poate fi consultat AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.