Festivalul Internațional “Enescu și muzica lumii” începe în 24 iulie

Ediţia a XIX-a a Festivalului Internaţional “Enescu şi muzica lumii”, care se va desfășura între 24 iulie și 2 septembrie 2018 la Sinaia și Brașov, are în program nu mai puțin de 23 de concerte și recitaluri, în care vor putea fi ascultați și văzuți sute de muzicieni români şi străini.

Orchestra Națională Simfonică a României va cânta pe 24 iulie în deschiderea festivalului, sub bagheta lui Cristian Măcelaru, urmată fiind de Orchestra Filarmonicii Cehe, Romanian Sinfonietta și Corul de copii Čhavorenge, pe 26 iulie.

În contextul Proiectului Anului Centenar Orchestre Europene de Tineret omagiază România, la Sala Casino din Sinaia vor avea loc concerte susținute de orchestre din întreaga Europă: miercuri, 1 august, ora 19.00, Orchestra Națională de Tineret a Germaniei dirijor Elias Grandy va cânta lucrări de Haydn, Bruckner, Messiaen, Hindemith, iar joi, 2 august, Orchestra Națională de Tineret a Spaniei, dirijor Pablo Gonzalez, solist Asier Polo – violoncel vor prezenta un program Joaquin Turina, Bartok, R. Strauss.

Programul complet al festivalului poate fi consultat aici: Program concerte Festivalul Enescu și muzica lumii Sinaia 2018

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.