“Un om la locul lui” merge la Festivalul de la San Sebastian

“Un om la locul lui / A Decent Man”, lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, a fost selectat în competiţia New Directors a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian. Filmul îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădalina Constantin și Adrian Titieni. Scenariul, scris de Hadrian Marcu, este bazat pe romanul românesc “Firesc” de Petru Cimpoeșu.

Filmul spune povestea lui Petru (Bogdan Dumitrache), inginer de foraj într-o companie multinațională. Petru se pregătește să se căsătorească cu iubita sa Laura (Ada Galeș), alături de care așteaptă un copil. Viața sa aparent liniștită este complet bulversată atunci când Sonia (Mădălina Constantin), o colegă cu care Petru are o relație, suferă un accident grav de muncă.

Ajuns la cea de-a 66-a ediție, prestigiosul Festival de Film de la San Sebastian, Spania, adună anual unele dintre cele mai importante nume ale cinematografiei mondiale. Anul acesta, filmul românesc va concura alături de filme din Argentina, Danemarca, Spania, Japonia, Kosovo, Mexic, Rusia, Elveția și Vietnam.

“Un om la locul lui / A Decent Man” va avea premiera în România pe 19 octombrie 2018 și va fi distribuit în cinematografe de Domestic Film.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *