Concursul Enescu se încheie cu finala de pian

Finala Concursului „George Enescu”, Secțiunea Pian, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijor Vassily Sinaisky, va avea loc pe 23 septembrie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Alexander Panfilov (foto), Daria Parkhomenko și Daumants Liepins au intrat în Finala Secțiunii de Pian a Concursului Enescu 2018. Publicul va putea asculta în această seară trei interpretări diferite ale Concertului pentru pian și orchestră nr. 3 în re minor op. 30 de Serghei Rahmaninov – ale celor trei finaliști.

Alexander Panfilov (Marea Britanie) s-a născut pe 13 aprilie 1989 și este absolvent al Școlii de Muzică Gnessin și al Conservatorului de Stat din Moscova. A făcut studii postuniversitare la Colegiul Regal Nordic de Muzică din Londra și a susținut numeroase concerte în săli mari din Europa și SUA. Daria Parkhomenko (Rusia) are 27 de ani, a susținut recitaluri în multe săli de concerte renumite și în prezent studiază la Universitatea de Muzică și Teatru din Hamburg și Școala de muzică de la Fiesole. Laureat al Nordic Piano Competition în 2017, Daumants Liepins (Letonia), născut pe 2 decembrie 1994, studiază în prezent la Școala de Muzică Ingesund în Suedia.

Juriul Secțiunii de Pian al ediției 2018 a Concursului Enescu este format din Philippe Entremont (Președintele Juriului), Hyoung-Joon Chang, Dan Atanasiu, Dana Borsan, Andrei Pisarev, Pascal Rogé, Peter Jablonski și Philippe Dinkel.

Biletele pentru Finala de Pian sunt sold-out, însă publicul care nu are loc în sala de concert poate urmări finala în transmisie live pe www.festivalenescu.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.