Teen-Fest: teatru și artă participativă pentru adolescenți

În perioada 28 septembrie – 7 octombrie 2018, adolescenții sunt așteptați la Excelsior TEEN-FEST, festivalul de teatru profesionist care le este dedicat, anunță organizatorii. Sub genericul Viitorului imaginaT, cea de-a IV-a ediție a TEEN-FEST propune nouă secțiuni ce cuprind 18 spectacole de teatru profesionist din țară și din străinătate și numeroase evenimente conexe, concentrate în zece zile intense de creativitate, empatie și liberă exprimare artistică.

Principalele secțiuni ale festivalului, Reborn Classics și Teen Attitude, reunesc spectacole de teatru care definesc universul adolescenților și îl așază față în față cu metamorfozele lumii contemporane, prin teme relevante pentru publicul tânăr. Secțiunea REBORN CLASSICS propune perspective surprinzătoare asupra unor texte cunoscute sau mai puțin cunoscute din dramaturgia universală. În secțiunea TEEN ATTITUDE, șase dintre cei mai prolifici regizorii ai noii generații radiografiază prin spectacolele lor adolescența ca fel de a fi, ca etapă marcată de întrebări profunde, stări contradictorii, descoperiri uimitoare. Tinerii aflați la această vârstă vor descoperi pe scenă personaje care le seamănă și povești în care se vor regăsi cu siguranță.

TEEN-FEST mai include și secțiuni speciale care aduc în atenția publicului creații ale adolescenților (Maratonul Adolescenței Teens in the Spotlight), explorează oportunități și alternative de comunicare cu tânăra generație (#teatruînlicee, #încotro) și transformă arta teatrală într-o platformă autentică de dialog și de incluziune socială (#împreună).

Programul festivalului este disponibil AICI. Biletele pot fi achiziționate de pe bilet.ro și de la casa de bilete a Teatrului Excelsior (str. Academiei, nr. 28).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.