Sibiu 100. Centenarul României Mari

Centenarul Marii Uniri de la 1918 este sărbătorit la Sibiu printr-un eveniment de amploare, care va avea loc în Piața Mare, pe data de 6 octombrie 2018. Evenimentul „Sibiu 100. Centenarul României Mari” reiterează importanța Marii Unirii în istoria noastră recentă și readuce în atenția comunității rolul important al Sibiului în înfăptuirea acestui act istoric, dar și în zilele de după Unire când în oraș a funcționat Guvernul provizoriu al provinciei.

100 de artiști ai Centrului județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale “Cindrelul – Junii” Sibiu vor susține un spectacol pe 6 octombrie pentru marcarea Centenarului. Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și Ansamblurile Folclorice „Ceata Junilor” și „Veteranii Junii Sibiului” se vor alătura paradei militare și a comunităților din zona Sibiului care va începe la ora 18.45 în Piața Mare și va urma traseul: strada Mitropoliei – strada Tribunei – strada Nicolae Bălcescu și înapoi în Piața Mare.

Parada va fi urmată de un spectacol folcloric susținut de Juni pe scena amplasată în Piața Mare a Sibiului. Dansatorii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” vor susține un moment artistic special, o demonstrație de măiestrie coregrafică din zonele istorice ale țării, al cărui concept artistic și coregrafic este semnat de Silvia Macrea.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.