Korpiklaani cântă în 2019 la Rockstadt Extreme Fest

Cea mai recentă confirmare la evenimentul internațional Rockstadt Extreme Fest este trupa finlandeză KORPIKLAANI. Până în momentul de față, în afară de Korpiklaani a mai fost anunțată o singură formație, Paradise Lost. Rockstadt Extreme Fest se va desfășura, ca și anii trecuți, la Râșnov, ediția de anul viitor urmând să aibă loc în perioada 1-4 august.

Fondat de Jonne Järvelä (și denumit în primă fază „Shaman”), proiectul muzical a cunoscut un parcurs stilistic ușor diferit față de cel al altor trupe din același registru. Dacă alte formaţii folk-metal şi-au început cariera abordând stilul metal, adăugând abia apoi componenta folk, Korpiklaani a început cu folk și a schimbat ulterior direcția spre metal, cel mai probabil în urma colaborării lui Järvelä cu Finntroll. Cele două trupe au lucrat împreună în mai multe ocazii, Samu Ruotsalainen de la Finntroll participând la înregistrarea tobelor pentru albumul de debut al Korpiklaani, „Spirit of the Forest” (2003, Napalm Records), iar Järvelä a contribuit la piesa „Jaktens Tid” de pe albumul omonim al Finntroll.

Materialul „Voice of Wilderness” (2005) a adus trupei recunoaşterea internaţională, albumul incluzând o bogată colecţie de hituri pentru fanii stilului folk-metal. Cântece precum „Cottages and Saunas”, „Journey Man” sau „Beer Beer” au rămas nelipsite din playlist-ul formaţiei. Cel mai recent album, „Kulkija”, lansat anul acesta sub egida Nuclear Blast, este un „album plin de povești, mituri și istorisiri despre monștri imaginari sau reali”, potrivit recenziei revistei Distorted Sound Magazine (Marea Britanie).

Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest sunt disponibile pe iabilet.ro la prețul de 230 lei bucata, preț care se va menține până pe 21 octombrie. După această dată, vor costa 270 lei. Mai multe informații despre abonamente găsiți AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.