„Trei vârfuri” – din Alpii italieni în București

Filmul „Trei vârfuri / Three Peaks” va fi prezentat într-o proiecție unică la București, pe 11 octombrie, de la ora 20:00, la Cinema Elvire Popesco, în deschiderea celei de-a cincea ediții HipTrip Travel Film Festival.

În nord-estul Italiei, în munții Alpi, se află unele dintre cele mai dorite trasee montane, vânate de alpiniștii din lumea întreagă. În aceste locuri a fost filmat „Trei vârfuri / Three Peaks”, cel de-al doilea film de lungmetraj al tânărului regizor berlinez Jan Zabeil, un răsfățat al juriilor festivalurilor de film internaționale.

Filmul aduce în discuție un subiect pe cât de sensibil, pe atât de ofertant: dificila integrare a copiilor dintr-o uniune anterioară într-un cuplu nou. Aaron și Lea sunt în vacanță în munți, împreună cu fiul ei, Tristan, de opt ani. Între Aaron și Tristan există complicitate, afecțiune, dar și distanță și suspiciune. În ciuda a doi ani de relație cu Lea, rolul lui Aaron nu este încă definit clar – devine un al doilea tată pentru Tristan sau va rămâne întotdeauna o entitate străină și contradictorie împotriva tatălui său adevărat? În vârful muntelui, încercările lui Aaron de a câștiga simpatia băiatului se transformă într-un joc de putere periculos.

Filmele incluse în programul Hip Trip Travel Film Festival nu aduc obligatoriu în prim­-plan o anumită destinație, ci ilustrează într­-o formă artistică ideile de „călătorie” și „explorare”, oferindu-­i spectatorului cea mai bună sursă de inspirație pentru a se transforma dintr-­un turist într-­un călător și explorator și făcându-­l să-­și dorească să descopere lumea altfel.

Cea de-a cincea ediție a HipTrip Travel Film Festival va avea loc anul acesta în perioada 11-14 octombrie la Cinema Elvire Popesco. Biletele s-au pus în vânzare pe www.eventbook.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.