Filmul „Experimentul Pitești” are nevoie de donații pentru a fi terminat

Se redeschide marele proiect național – producția filmului „Experimentul Pitești” al regizoarei Victoria Baltag, un film 100% independent, aflat în stagnare timp de mai multe luni, anunță un comunicat al echipei. În urma interesului masiv pe care comunitatea l-a avut în privința filmului, a fost demarată ultima campanie de strângere de fonduri necesare pentru post-producție, o ultimă etapă obligatorie pentru ca filmul să iasă pe marele ecran într-o variantă calitativ- superioară.

Cine dorește să contribuie cu o sumă pentru terminarea filmului, poate accesa acest link: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Experimentul-Pitesti-Film.

Echipa tânără și plină de entuziasm a depus un real efort în realizarea lung-metrajului, muncind cu dragoste și inima deschisă, benevol. În marea familie a filmului se află până în prezent mai mult de 600 de oameni, specialiști, care au contribuit. Donațiile vor fi colectate de către Asociația Connections, iar fondurile vor fi apoi direcționate către companiile de post-producție aferente fiecărui pas necesar realizării etapelor de final. Asociația Connections este o organizație cu peste 400 de evenimente active, implicată în activități culturale, științifice și educaționale încă din 2012.

Filmul vorbește despre o perioadă cruntă a istoriei noastre, Experimentul Pitești, despre care laureatul Premiului Nobel pentru literatură – Alexandr Soljenițîn spunea că „este cea mai teribilă barbarie a lumii contemporane”, iar istoricul François Furet, membru al Academiei Franceze, afirma că „a fost una dintre cele mai cumplite experienţe de dezumanizare pe care le-a cunoscut epoca noastră”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.