Loteria abonamentelor pentru Festivalul Enescu 2019 începe azi

Festivalul Internațional „George Enescu”, care se va desfășura anul viitor în perioada 31 august – 22 septembrie, și-a anunțat astăzi noutățile. Sub motto-ul „Lumea în armonie”, Festivalul Enescu va avea loc la București, precum și în alte șapte orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău și Târgoviște.

Astfel, noutățile ediției 2019 se referă atât la artiștii care vor ajunge în premieră la festival, la programul și repertoriul festivalului, cât și la modalitatea de a cumpăra abonamente.

În premieră, abonamentele se vor putea cumpăra în urma unei loterii, organizată ca răspuns la volumul imens de cereri de abomanente din anii trecuți. Astfel, cine dorește să-și cumpere abonament, trebuie să se înscrie în perioada 22 octombrie – 25 noiembrie 2018 pe service.eventim.ro/festivalulenescu2019 cu nume, prenume, telefon și e-mail, sa aleagă tipul de abonament dorit și metoda de livrare. Extragerea va avea loc pe 26 noiembrie 2018, iar câștigătorii loteriei pot plăti abonamentele în perioada 27 noiembrie – 12 decembrie 2018.
În ceea ce privește biletele pentru festivalul Enescu, acestea se vor pune în vânzare pe data de 6 martie 2019.

Printre artiștii care vor participa la ediția 2019 se numără actrița franceză de Oscar Marion Cotillard, Mitsuko Uchida, Kirill Petrenko, Diana Damrau și Joyce DiDonato. Marion Cotillard va fi prezentă pe 19 septembrie la Ateneul Român, unde o va interpreta pe Jeanne D’Arc, în opera dirijată de Alexandre Bloch, „Jeanne d’Arc au bûcher” – premieră absolută în cadrul Festivalului Enescu.

O interpretare inedită a Poemului „Vox Maris” de George Enescu va fi oferită publicului de London Symphony Orchestra, care include această lucrare în premieră în repertoriul său internațional.

„Avem premiere pe toate palierele în acest an. Propunem noi formule de repertoriu – cum ar fi opera în concert sau Mozart Week in residence. Avem 34 de noi artiști și orchestre de mare calibru, care se alătură marilor nume consacrate ale Festivalului. Am organizat o secțiune dedicată lui George Enescu și contemporanilor săi pentru a asculta această muzică în contextul în care a fost creată. Am consolidat secțiunea de muzică contemporană, astfel încât publicul să și poată interacționa cu extraordinari compozitori care sunt activi și disponibili. Am modificat procesul de organizare a vânzărilor de bilete, pentru a oferi mai multe șanse, unui public cât mai divers, asemănător celor de la alte mari Festivaluri. Proiectele care susțin Festivalul sunt gândite și ele ca o deschidere către un public mai divers. Ideal ar fi ca Festivalul să se simtă ca o bucurie pentru orice locuitor al orașului. Mai avem până acolo, dar aceasta ne este direcția, pentru a menține vie, peste timp și peste generații, opera genialului Enescu”, a subliniat Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului George Enescu.

Ediția 2019 a Festivalului Enescu își așteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte și evenimente în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare.

Transmisiile live de la concertele din cadrul Festivalului Enescu 2019 vor fi asigurate pe site-ul Festivalului, www.festivalenescu.ro, și pe ecranele din Piața Festivalului (Piața George Enescu).

Sursă foto: pagina Facebook George Enescu Festival

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.