23-29 noiembrie: Zilele Filmului German

Cea de-a 13-a ediție a ZILELOR FILMULUI GERMAN este organizată de Goethe-Institut și se va desfășura la Cinema Elvire Popesco din București între 23 și 29 noiembrie.

Pentru a marca noul spațiu de desfășurare a festivalului, filmul care va deschide cea de-a 13-a ediție a ZFG este coproducția germano-franceză „Transit” (foto), film selectat anul acesta la Berlinale în competiția oficială și regizat de Christian Petzold.

„Am ținut mult să păstrez in program câteva titluri care vorbesc despre preocupările noastre actuale, mutări și decizii care schimbă viața pe termen lung, rolul artei care este (și) politică, dar era important să arătăm și filmele reprezentative din competiția Berlinalei din 2018, povești de dragoste care sunt atipicie fiecare în felul lor, și mediul nostru tot mai digitalizat. Rezultatul este o selecție eclectică, cu filme de ficțiune și documentare, cu filme pentru publicul larg, dar și de nișă, și, cu o duminică franco-germană cu filme dedicate”, spune Boglarka Nagy, directorul executiv CICAE, care a efectuat selecția celor 12 filme din această ediție a Zilelor Filmului German.

Mai multe informații despre eveniment găsiți AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *