18-25 noiembrie: Festivalul „RadiRo”

„RadiRo”, singurul festival dedicat orchestrelor radio din Europa și din lume, se va desfășura între 18 și 25 noiembrie 2018 și va cuprinde două secțiuni: concerte simfonice – derulate la Sala Radio și, în premieră la această ediție, concerte de jazz – prezentate la Sala Auditorium – MNAR (Muzeul Național de Artă al României).

Cea de-a IV-a ediție a festivalului aduce la Sala Radio orchestre europene de prestigiu, care aparțin unora dintre cele mai importante posturi publice de radio: BBC Philharmonic Orchestra (Marea Britanie), Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii MDR din Leipzig (Germania), Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Irlandeze (RTÉ National Symphony Orchestra), Orchestra Radiodifuziunii Elveției Italiene (Orchestra de la Svizzera Italiana) din Lugano, alături de „gazda” eveni¬mentului, Orchestra Națională Radio România.

Seria de concerte de jazz va fi susținută de Big Band-uri ale radio-difuziunilor publice din Danemarca, Croația și România. Vedeta acestei serii de concerte va fi Aura Urziceanu, care va reveni în România după mai mulți ani, special pentru a cânta în fața publicului Festivalului „RadiRo”, alături de Big Band-ul Radio România.

Printre invitații care vor concerta în Festivalul „RadiRo” se numără dirijori și soliști de primă mărime ai scenelor internaționale: dirijorii Vladimir Ashkenazy, Nathalie Stutzmann, pianiștii Mihai Ritivoiu – laureat al Concursului Internațional „George Enescu”, David Fray, Javier Perianes, violoncelistul Andrei Ioniță – una dintre vedetele tinerei generații, câștigător al Marelui Premiu la Concursul Internaţional Ceaikovski (Moscova).

Biletele se găsesc AICI, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio. Evenimentul este produs și organizat de Radio România.

Share