Premieră la Teatrul Stela Popescu: „Mareşalii”

Teatrul Stela Popescu anunță premiera spectacolului „Mareşalii” de Constantin Venerus Popa, în regia lui Alexandru Bindea și scenografia Mihaelei Popescu, pentru seara de 15 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor.

Din distribuţie fac parte: Amalia Ciolan – Regina Maria, Ionuţ Ciocia – Carol al II-lea, Cătălin Frăsinescu – Von Czernin, Marcelo Cobzariu – Mareşalul Averescu, Dan Aştelean – Mareşalul Prezan, Marius Bodochi – Ferdinand, Alexandru Bindea – Brătianu.

„Piesa „Mareşalii” este o scurtă trecere în revistă a unor momente extrem de tensionate desfăşurate în preajma capitulării României din 1918. Este prezentată atitudinea patriotică a Generalului Averescu, care, în dublă calitate de general şi Prim Ministru a fost confruntat cu cererile ultimative ale Puterilor Centrale. Fermitatea, dar și diplomaţia dovedită de Averescu pot deveni oricând modele de comportament pentru un om politic confruntat cu situaţii limită. Generalul Prezan, în calitate de Şef al Marelui Cartier General, este înfăţişat într-o manieră strict militară, nevoit să traducă în terenul confruntărilor armate deciziile politice. Piesa îmbină amintirile Reginei Maria, legate de aceste evenimente cu relatările unor contemporani şi se bazează pe o serioasă documentare.” (Constantin Venerus Popa)

Biletele pentru spectacolul „Maresalii” se găsesc online pe www.bilet.ro, www.startickets.ro si mystage.ro şi la casa de bilete StarTickets de la Palatul Național al Copiilor.

Share