19-28 noiembrie: Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație „ImPuls”

A XIV-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație „ImPuls” se va desfășura în perioada 19-28 noiembrie la Teatrul de Animație Țăndărică. Peste 70 de evenimente, 13 țări participante, spectacole de animație, ateliere și workshop-uri interactive, lansări de carte precum și Tabără Urbană Țăndărică la Muzeul Național de Artă Contemporană îi așteaptă la festival pe cei interesați.

În cadrul acestei ediții va avea loc conferința internațională „Importanța majoră a animației: valori esenţiale în şi dincolo de teatrul contemporan pentru copii”, eveniment co-organizat în premieră de trei dintre cele mai prestigioase asociații profesionale ale lumii teatrale: Asociația Internațională a Criticilor de Teatru (AICT), Asociația Internațională a Teatrului pentru Copii şi Tineri (ASSITEJ) şi Uniunea Internațională a Marionetelor (UNIMA). În zilele de 23 şi 24 noiembrie, specialişti din ţară şi din străinătate vor dezbate din perspectivă critică teme de actualitate ale teatrului de animaţie, într-o serie de prezentări şi dezbateri moderate de Octavian Saiu, profesor, cercetător și critic de teatru.

„În mod cert un festival este o oportunitate a comunicării, o platformă de colaborare și dialog. Asta am și convenit cu colegii mei la întâlnirile pe care le-am avut. Comunicarea între noi, teatrele și instituțiile din artele animației și vizuale, parteneriate care să aducă împreună energii artistice, culturale și schimburi de experiență la modul concret: regizori și scenografi care să lucreze împreună, două sau mai multe teatre care colaborează pentru un singur proiect. Arta contemporană are nevoie de comunicare și expunere internațională, dialog, schimburi de experiență, posibilitatea de a fi selectați în festivaluri.” spune Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică.

„ImPuls” este un festival-concurs profesional, având în program evenimente pentru toate vârstele, unde sunt consolidate și promovate tendințele contemporane ale teatrului vizual și de animație din țară și din străinătate. Mai multe informații despre festival găsiți AICI.

Share