Deschis pentru… Inventar

Dacă de obicei e „închis pentru inventar”, de data aceasta e vorba de un inventar… cu public. Vernisajul expoziției „Inventar” va avea loc joi, 6 decembrie, ora 18:30, când Centrul de Fotografie Documentară face stocul de fotografie documentară pe anul 2018 în Str. I.L. Caragiale, nr. 32, la REZIDENȚA BRD SCENA9.

Pe masa de lucru a CdFD s-au aflat anul acesta 13 proiecte noi și șapte dintre ele apar în colecție printată CdFD, care va fi lansată la vernisajul expoziției. Colecția s-a născut în urma burselor oferite cu un an în urmă de Centrul de Fotografie Documentară – Lucian Bran, Cosmin Bumbuț și Elena Stancu, Bogdan Croitoru, Nicu Ilfoveanu și Puiu Lățea, Alex Tomazatos – la care s-au adăugat două proiecte noi ale cofondatorilor CdFD – Ioana Cîrlig și Petruț Călinescu. Designul colecției este semnat de Radu Manelici.

Tot pe INVENTAR se află și „Home is Where”, un proiect de grup realizat exclusiv de fotografe: Annemarie Bala, Ioana Cîrlig, Daniela Groza și Roxi Pop.

În proiectul „Dacii și românii”, fotograful Petruț Călinescu explorează vizual reinterpretările contemporane ale mitului fondator ce stă la baza nașterii poporului român.

Share