„Copiii libertății”, film și expoziție de fotografie la Goethe-Institut

Goethe-Institut lansează seria de evenimente culturale din 2019 cu un proiect care investighează libertatea individuală în Europa secolului 21: FREIRAUM// „Copiii libertății” – un film documentar și o expoziție de fotografie care ilustrează cum se raportează tinerii din Lituania la liberul arbitru, un film despre curajul lor de a spune „nu” și despre nevoia de a trăi propriile experiențe.

Vernisajul expoziției și proiecția în premieră a documentarului „Copiii libertății”, realizat de regizoarea Ruxandra Țuchel și de Silviu Alexandru Andrei (director de imagine și fotograf), vor avea loc pe 30 ianuarie, de la ora 18:00. Expoziția de fotografie va putea fi vizitată în perioada 30 ianuarie – 8 februarie 2019, de luni până vineri în intervalul orar 16:00–20:00 și sambata între orele 10:00 și 17:00.

„Am ajuns la Vilnius după 28 de ani de libertate și am descoperit un oraș, o lume, renăscute în totalitate. Semnele comunismului și ale represiunii nu mai pot fi detectate. Vilnius este un oraș profund occidentalizat, cu o populație cosmopolită, armonizată cu valorile Uniunii Europene. Am cunoscut tineri care, deși își propun să învețe în străinătate (cu predilecție în Marea Briatnie și în SUA), vor să se reîntoarcă acasă și să investească în dezvoltarea țării lor. Acești tineri care reproșează învățământului lituanian că este prea teoretic, nu sunt deloc dezamăgiți de țara lor și au un real sprijin din partea propriilor părinți. Ei stiu că pentru a-ți face țara să crească, trebuie să cunosti lumea.” spune Ruxandra Țuchel, realizatorul filmului.

Mai multe informații despre proiect găsiți AICI.

Share