Dirijorul Rumon Gamba este invitatul Orchestrei Naționale Radio pe 8 februarie

Dirijorul de origine britanică RUMON GAMBA este invitatul special al concertului susținut vineri, 8 februarie, ora 19:00, de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, anunță un comunicat al Sălii Radio.

Evenimentul de la Sala Radio se va desfășura cu participarea violonistei Cristina Anghelescu, care va interpreta Concertul în Re major pentru vioară şi orchestră semnat de Brahms, singurul concert de vioară creat de marele compozitor german și dedicat unuia dintre cei mai mari violoniști din toate timpurile: Joseph Joachim (1831 – 1907).

În cea de-a doua parte a serii veți asculta la Sala Radio Variaţiunile Enigma, creație a compozitorului britanic Edward Elgar. Fiecare variațiune este un portret muzical al celor care compuneau cercul apropiat de prieteni ai compozitorului, inclusiv soția sa, Alice. Partiturile fac referire la aspecte ale personalității sau la întâmplări comune trăite de prietenii săi. Una dintre variațiuni este un ”autoportret” al compozitorului însuși.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Share