Poveștile din „Zburătorii nopții”, acum și la tv

Deși lumea îl cunoaște pe George R.R. Martin datorită succesului obținut prin seria „Cântec de gheață și foc”, autorul nu scrie doar fantasy. „Zburătorii nopții” este un volum de povestiri science fiction și horror, câștigător al premiilor Locus și Hugo, care a influențat puternic cultura populară și care rămâne o referință pentru literatura despre călătoria oamenilor în spațiu.

Prima povestire din volumul „Zburătorii nopții”, care va fi reeditat săptămâna viitoare la Editura Nemira, este acum serial pe Netflix România.

Într-o călătorie dincolo de limitele universului cunoscut, nouă cercetători caută o misterioasă rasă de extratereștri. Enigma adevărată este chiar nava lor spațială – o minune a ciberneticii, cu un căpitan care nu se arată niciodată. Însă ceva malefic se ascunde la bord. O forță necunoscută deturnează funcțiile navei și îi vânează pe membrii echipajului. Unul câte unul.

„Un volum de povestiri SF cu tușa horror a maestrului mondial al literaturii fantasy, G.R.R. Martin.” Locus

„Nave spațiale posedate de spirite, cadavre animate pentru a fi exploatate în munci necalificate, extratereștri care parazitează oamenii aflați in căutarea divinității – un volum de povestiri care transmite atmosfera primului film „Alien” regizat de Ridley Scott.” Asimov’s Science Fiction Magazine

Share