Dan Lungu este invitatul unui atelier de scriere creativă

Dan Lungu este invitatul unui atelier de scriere creativă derulat în cadrul Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan (MTTLC, coordonat de profesor Lidia Vianu) de la Facultatea de Limbi Străine (Universitatea din București, str. Pitar Moș, nr 7-13).

Atelierul se va desfășura miercuri, 13 martie, ora 18.00, în Sala „James Joyce” a facultății.

Întâlnirea are loc în cadrul unui curs de creative writing susţinut de Doina Ruşti şi are ca subiect romanul „Pâlpâiri”, de Dan Lungu, recent apărut în colecţia „Fiction LTD” a Editurii Polirom. Workshop-ul încearcă să răspundă la întrebările oricărui viitor prozator: cum se naște un personaj literar, care sînt registrele epice, ce se întâmplă cu eroul în finalul unui roman etc.

Despre carte:

Un ins excentric şi misterios, aflat în concediu de recuperare sau explorare a identităţii, ajunge la capătul lumii, pe care nu-l cunoaşte decât din jocurile pe calculator. Mai precis, merge într-un sat, unde caută o metodă şi un obiect de cercetare absolut personale, cu ajutorul cărora să-şi redefinească viaţa. Realitatea complică însă imprevizibil şi sistematic lucrurile, de unde o serie întreagă de aventuri, la sfârşitul cărora casele din chirpici şi rachiul de colivă ajung să aibă farmecul lor.

Mai multe informații găsiți AICI.

Share