Tinerii artiști sunt invitați la un concurs pentru participarea la Festivalul Spotlight

Următoarea ediție a Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight va avea loc în perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei (între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite).

Cea de-a cincea ediție a festivalului îl are ca director artistic pe Jean-François Zurawik, directorul și producătorul Fête des Lumières – Lyon și marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema ediției de anul acesta, intitulată EuropeLights.

Cu această ocazie, tinerii artiști, arhitecți și designeri aflați la început de drum sunt invitați să participe cu un proiect în concursul cu tema „Europa digitală. Europa viitorului”. Participanții sunt invitați să propună instalații artistice interactive, bazate pe lumină, care să abordeze cel puțin unul din următoarele aspecte: „Cum va arăta Europa în viitor?”, „Cum se traduce Europa în limbajul digital?”, „Analog vs. Digital – Europa de ieri și de azi”.

Termenul limită de înscriere a propunerilor de proiecte este 10 martie 2019. Câștigătorul va fi anunțat pe 15 martie 2019 și va fi distins cu un premiu în valoare de 1.000 de euro, precum și un buget de maximum 5.000 de euro pentru producția instalației. Proiectul câștigător va fi expus în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight, în zona pietonală din spatele bisericii Kretzulescu.

Regulamentul concursului și modalitatea de selecție a lucrărilor sunt disponibile pe www.spotlightfestival.ro.

Share