S-au încheiat filmările pentru „Înăuntru”, un lungmetraj despre diversitate

ICON production a încheiat de curând filmările pentru lungmetrajul ÎNĂUNTRU (working title). Filmul reprezintă un dublu debut, cel al regizorului Eugen Jebeleanu, aflat la primul său film și al scenaristei Ioana Moraru care semnează primul său scenariu de lungmetraj.

ÎNĂUNTRU surprinde o zi din viața lui Cristi, un jandarm din București în vârstă de 29 de ani. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi, bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film queer. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.

„Dorința de a realiza acest film a venit în primul rând dintr-o necesitate de a da voce unor indivizi încă prea puțin văzuți în cinematografia românească, a marginalilor din societatea în care trăim, cu scopul de a surprinde niște secvențe din viața unui astfel de om, într-un moment decisiv din parcursul său, și de a explora dezechilibrul emoțional provocat de presiunea indusă de sine sau de factorii exteriori care-l constrâng la tăcere și autocenzură.” spune Eugen Jebeleanu – regizorul filmului și continuă: „Acest caz particular e revelator al unui fel de a trăi în România pentru o mare parte din persoanele aflate în minoritate. Îmi doresc ca acest film să fie un manifest despre iubire și despre decizii. Expunerea unor povești de genul acesta ca ficțiune cinematografică reprezintă pentru mine un gest artistic important în propunerea și promovarea diversității în artă.”

Din distribuția filmului fac parte actorii: Conrad Mericoffer, Radouan Leflahi, Alexandru Potocean, Alexandru Călin, Rolando Matsangos, Ionuț Niculae, George Piștereanu, Florin Caracala, Cendana Trifan, Denis Hanganu, Valentina Zaharia, Ruxandra Maniu, Gheorghe Ifrim, Mihaela Sîrbu, Gabriel Răuță, iar imaginea este semnată de Marius Panduru.

Se estimează că filmul va fi lansat în cinematografe în 2020.

Share