Filmul rus „The Factory” deschide Cinepolitica 2019

Sub sloganul „Not so politically correct”, Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrală și de Est dedicat filmului politic, se va desfășura anul acesta în perioada 18-22 aprilie, la Cinema Elvire Popesco din București. „The Factory”, cel mai nou film regizat de Yury Bykov, deschide ediția a opta a festivalului internațional.

„The Factory” va rula în cadrul Festivalului Internațional de Film Cinepolitica joi, 18 aprilie, la ora 20:30. Filmul spune povestea unui oligarh local influent, Kalugin (Andrey Smolyakov), care decide să închidă fabrica pe care o deține. Motiv pentru care câțiva muncitori neplătiți îl răpesc pentru a-și recupera salariile. Conduși de misteriosul Alexei (Denis Shvedov), ale cărui motive sunt departe de a fi clare, și încolțiți de poliție și de protejații lui Kalugin, răpirea devine un adevărat tur de forță de acțiune, dramă și suspans.

Am ajuns la cea de a opta ediție a Cinepolitica păstrând nealterată aceeași dorință: să prezentăm filme din spații culturale și momente istorice cât mai variate dar care tratează probleme fundamentale, relevante pentru fiecare dintre noi. Încercăm în permanență să aducem în față publicului producții care pot avea un real impact, fără a face compromisuri. Dacă vorbim despre filmele de ficțiune, valoare artistică rămâne primordială, iar pentru documentare punem mereu în balanță și conținutul informativ, care trebuie să fie cât mai tranșant și proaspăt. Suntem în continuare la fel de convinși că, la final, doar spectatorul, prin propriul său sistem de analiză, va decide poziția și părerea să, în modul cel mai democratic cu putință.

(Marius Copel, selecționerul festivalului)

Programul filmelor va fi anunțat în curând pe cinepolitica.ro.

Share