Soprana Ana-Camelia Ștefănescu va fi prezentă la OPERA FANtastica

Iubitorii şi cunoscătorii în devenire ai muzicii clasice sunt aşteptaţi la Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei, nr. 111) pe 2 aprilie, ora 18:00, la o nouă ediţie a seratelor muzicale OPERA FANtastica, inițiate și moderate de Luminița Arvunescu în colaborare cu „Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură”.

Invitata serii de 2 aprilie este soprana și profesoara de canto Ana-Camelia ȘTEFĂNESCU. Luminiţa Arvunescu va dialoga cu invitata atât pe teme de biografie personală, cât şi pe teme muzicale. Pe lângă dialog, seara va cuprinde un program muzical, pe care soprana îl va susţine acompaniată la pian de conf. univ. dr. Andreiana Roșca, de la Universitatea Națională de Muzică din București.

Ana-Camelia Ștefănescu s-a născut la București și a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică bucureștene la clasa de Canto a apreciatului tenor Ionel Voineag. Este laureată a unor importante concursuri internaționale de canto (Verviers – în 1995 și „Reine Elisabeth” – în 1996) și, până la stabilirea în Belgia, a activat ca solistă a Operei bucureștene, pe scena căreia a interpretat dificile roluri „de coloratură”, precum: Lucia (Lucia di Lammermoor), Rosina (Barbiere din Seviglia), Zerbinetta (Ariadna la Naxos) și Regina Nopții (Flautul fermecat).

Luminița Arvunescu este una dintre cele mai familiare și apreciate voci radiofonice ale cotidianului nostru, un nume care a dobândit, în timp, notorietate. A absolvit Secția de Muzicologie, ca șefă de promoție, la actuala Universitate Națională de Muzică din București și are un doctorat obținut cu Summa cum laude în domeniul Jurnalismului muzical.

Intrarea la eveniment este liberă, cu rezervarea locurilor obligatorie la office@musicarte.ro.

Share