Bach vine la Sala Radio pe 8 și 15 mai

Integrala Suitelor pentru orchestră semnate de BACH este un proiect ambițios pe care și-l propune ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO, prin două concerte programate miercuri, 8 mai și respectiv miercuri, 15 mai.

Violonistul GABRIEL CROITORU va fi prezent miercuri, 8 mai, ora 19:00, pe scena Sălii Radio, unde va cânta Bach pe celebra vioară care a aparținut lui George Enescu. Gabriel Croitoru a obţinut, din anul 2008, dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri – supranumită „Catedrala” – instrument creat în 1731 și aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu”. Alături de Gabriel Croitoru se va afla și fiica sa, tânăra violonistă SIMINA CROITORU. În programul serii se regăsește și una dintre cele mai celebre lucrări ale lui Bach: Dublul concert în re minor, una dintre partiturile memorabil interpretate de Enescu și discipolul său, Yehudi Menuhin. Programul serii cuprinde, de asemenea, Concertul nr. 2 în Mi major pentru vioară şi orchestră și suitele nr 1 și 2 pentru orchestră.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro. Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Share