Expoziție Sabina Tupan: „DAMP JOURNAL in semi-dry season”

Vernisajul expoziției „DAMP JOURNAL in semi-dry season” (ro: JURNALUL UMED în anotimpul semi-uscat), semnată de Sabina Tupan, va avea loc joi 16 mai, de la ora 18:00, la Papila Studio.

Evenimentul marchează revenirea artistei pe scena culturală românească după 8 ani petrecuți în Marea Britanie, perioadă în care a expus la nivel internațional, în Londra, Moscova, Johannesburg și New Delhi.

„DAMP JOURNAL în semi-dry season” înseamnă 13 picturi, 12 sculpturi, 30 de colaje/ desene precum și 8 scurt metraje experimentale.

Aș putea spune că titlul expoziției are funcționalitatea unui artist stament, în special noțiunea de „jurnal”, datorită elementului autobiografic ce inundă conținutul lucrărilor mele într-un mod destul invaziv, repetitiv și clișeic. Probabil acesta este motivul pentru care nu dețin un jurnal clasic, toată informația este ințial „digerată” și „regurgitată” vizual pe diverse bucăți de hârtie găsite pe masă sau în ghiozdan – schița este apoi „vărsată” într-un alt butoi de procese emoționale și creative, iar rezultatul final reprezintă un sirop ultraconcentart.

(Sabina Tupan)

Expoziția poate fi vizitată în perioada 17 mai – 2 iunie de marți până duminică, în intervalul orar 16:00 – 21:00, la Papila Studio, Complex Mario Plaza, intrare comună cu Mega Image, Calea Dorobanți, nr 172, Subsol, sector 1, București.

Share