Autoarea thriller-ului „Block 46” va fi prezentă în România

Autoarea franceză Johana Gustawsson își va lansa și în România romanul de debut „Block 46”, care este deja un succes la nivel internațional.

Colectia Mystery & thriller a Editurii Tritonic se va îmbogăți în luna iunie a acestui an cu „Block 46”, primul thriller din seria Emily Roy și Alexis Castells, de Johana Gustawsson. Traducere din franceză de Claudia Dionise, „BLOCK 46” a fost premiat cu Balai de la Découverte în 2016 și cu Nouvelle Plume d’Argent în același an.

Falkenberg, Suedia. Corpul mutilat al unui femei ste găsit pe o plajă.
Hampstead Heath, London. Este găsit cadavrul unui băiețel cu răni similare celor pe care le are femeia din Suedia.
Lagărul de concentrare Buchenwald, 1944. În mijlocul iadului generat de Holocaust, Erich Hebner face orice pentru a se considera din nou o ființă umană.
Aparțin cele două asasinate unui criminal în serie? Și cum sunt ele legate de evenimentele traumatizante care au avut loc la Buchenwald?

„Block 46” va avea lansări în 3 orașe din România

Autoarea va vizita România cu ocazia primei ediții a festivalului „Misterele Bucureștiului”, organizat cu ocazia Sezonului Franța-România de Muzeul Național al Literaturii Române, Institut Francais du Bucarest și Quais du Polar. Lansările volumului „Block 46” vor avea loc pe 6 iunie la Galați, în timpul târgului de carte Axis Libris, pe 7 iunie la Alba Iulia, cu ocazia târgului de carte organizat de Biblioteca Județeană și pe 8 iunie la MNLR din Capitală.

Despre autoare

Johana Gustawsson s-a născut în 1978 la Marsilia, este absolventă de Științe Politice și a lucrat ca jurnalist de televiziune. În prezent, locuiește în Londra împreună cu soțul său care e suedez și cei trei fii ai lor. „Block 46” este romanul de debut al Johanei. Seria are deja trei volume. Autoarea spune despre acest volum:

„Block 46” este rezultatul unui set de nevoi și dorințe pe care le-am purtat cu mine multă vreme. Am simțit nevoia să dezgrop anii de deportare ai bunicului meu în lagărul de concentrare Buchenwald. Poate nevoia de a repara ceva stricat sau de a crea o legătură pe care n-am fost în stare s-o creez în timpul vieții lui… Am mai vrut și să pătrund în mintea unui criminal în serie și a unui detectiv, să-i acompaniez în vânătoarea lor de oameni, să decriptez impulsurile criminale ale primului și natura investigativă a celui din urmă. Nu în ultimul rând, crearea unui duo de investigatori a fost ceva drag inimii mele. Două femei care, fiecare în felul ei, prin condei sau psihologie, trăiesc pentru a urmări și a vâna criminali în serie.

„Un debut îndrăzneț și obraznic al unui autor talentat. Vestește începutul unei noi serii palpitante.” (R.J. Ellroy)

„Block 46 este un amestec unic și înfricoșător între atmosfera întunecată a Nordic Noir-ului, sensibilitatea autorului său francez și povestea unui brutal asasin în serie. Cititorii de ficțiune hardboiled se vor simți ca acasă în lumea Johanei Gustawsson. „Block 46” nu este pentru cei slabi de inimă și nu trebuie ratat.” (Crime by the Book)

Împreună cu „Block 46” se va lansa și „Femeia din portbagaj”, un roman scris „la patru mâini” de Jacky Schwartzmann și Lucian Dragoș Bogdan. Lansarea va avea loc în prezența autorului român și a editorului francez.

Share