„Între Chin și Amin” va avea premiera pe 1 octombrie

Filmul independent „Între Chin și Amin”, despre fenomenul reeducării deținuților din închisorile comuniste, va avea premiera pe 1 octombrie, în București, la Cinema PRO.

Regizat de Toma Enache, „Între Chin și Amin” este un omagiu adus tuturor celor care au suferit în temnițele comuniste în perioada 1945-1989, o mărturie despre rezistență prin credință, despre onoare și iertare. În rolurile principale îi puteți vedea pe Ana Pârvu, Vali V. Popescu, Kira Hagi (foto) și Constantin Cotimanis. După premiera de la Cinema Pro, filmul va porni într-o caravană prin țară, printre primele orașe confirmate numărându-se: Timișoara, Sighet, Baia-Mare, Constanța, Pitești, Tulcea, Reșița. „Între chin și amin” va fi distribuit de La Steaua Film Studio.

„Am considerat că a venit momentul ca realitatea brutală a Fenomenului Pitești, despre care nu s-a putut vorbi timp de zeci de ani și care a adus suferințe inimaginabile unui număr semnificativ de oameni, să fie spusă în sfârșit cu voce tare, printr-un film artistic. Așa se face că am decis să investesc toată energia și economiile mele în acest film”, a declarat Toma Enache.

Filmul „Între chin și Amin” este realizat din fonduri private și orice intenție de a sprijini drumul lui prin țară este bine-venită. Donațiile se pot face pe site-ul www.lasteaua.ro, la secțiunea donații.

Share