Documentar despre Enescu: „Muzica Rănilor de război”

Filmul documentar „Muzica Rănilor de război”, care abordează o fațetă mai puțin cunoscută a vieții lui George Enescu, va fi proiectat în cadrul evenimentelor asociate ediției din acest an a Festivalului Enescu.

„Muzica Rănilor de Război” îi are ca protagoniști pe Marius Manole și violonistul Sabin Penea și este un film documentar atipic, cu multă muzică. Coloana sonoră a filmului a fost înregistrată pe o vioară care a aparținut lui George Enescu, aranjamentul muzical fiind realizat și interpretat de Sabin Penea, unul dintre puținii români care au dreptul să cânte la vioara lui George Enescu.

Iubitorii de muzică vor avea ocazia să-l descopere pe omul Enescu, generozitatea și neobosita lui implicare în a vindeca suflete, perocuparea pentru binele celuilalt, prezența sa activă în societate.

Filmul va putea fi urmărit la Apollo 111, pe 31 august, în cadrul unui eveniment after-party, după deschiderea oficială a Festivalului. Apoi, în Piața Festivalului vor fi programate vizionări înaintea transmisiunilor directe de la spectacolele din Festival. De asemenea, filmul va mai putea fi urmărit în spații mai puțin convenționale. Programul final al proiecțiilor va fi afișat în aplicația EnescuExperience și pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Share