Teatrul Godot și-a construit trupă in-house

După mutarea în noul spațiu din Timpuri Noi Square, Teatrul Godot a anunțat desfășurarea unui casting, pentru a-și construi o trupă de teatru in-house, cu actori angajați.

Aproape 200 de candidați au fost văzuți în prima etapă, peste 60, în cea de-a doua etapă, pentru a-i alege pe cei mai talentați și, totodată, potriviți pentru profilul pieselor pe care Godot le va avea în stagiunea ce va începe odată cu redeschiderea din toamnă.

„Este pentru prima dată când angajăm actori la Godot, până acum lucrând exclusiv cu colaboratori. Am luat această hotărâre pentru a avea a fresh new start, odată cu redeschiderea noului spațiu din noiembrie. În plus, ne dorim să dezvoltăm cât mai multe producții proprii și să continuăm să susținem cât mai mult tinerii actori care se află la începutul carierei”, a spus George Remeș, manager Teatrul Godot.

Cei cinci actori angajați în urma castingului sunt: Andreea Șovan, Cătălina Mihai, Vlad Ionuț Popescu, Ana-Maria Pop și Vlad Brumaru.

Andreea Șovan a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune, secția actorie, în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj și Master în Actorie în cadrul UNATC „I.L Caragiale” București. Are experiență în lung-metraje, scurt-metraje și teatru. A jucat pe scenele teatrului Excelsior, Bulandra, Odeon, Metropolis și în lung-metraje precum „The Nun”, în regia lui Corin Hardy.

Cătălina Mihai este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, secția actorie. A jucat rolul Lydiei în “Martirii”, regia Vlad Massaci, și a debutat cinematografic în lung-metrajul regizat de Cătălin Mitulescu, „Heidi”, unde are rol principal. Filmul a fost selectat pentru competiția din Sarajevo de anul acesta.

Vlad Ionuț Popescu este student in anul III la UNATC, secția actorie, are experiență în filmele de scurt-metraj și piese de teatru precum „Medea’s boys”, la Apollo 111, și „Pădurea Spânzuraților”, Teatrul Național, în regia lui Radu Afrim. De asemenea, a făcut parte din cast-ul blockbuster-ului american „Voyagers”, regizat de Neil Burger.

Ana-Maria Pop a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune, secția actorie, în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj și Master în Actorie în cadrul UNATC „I.L Caragiale Bucureși”. Are experiență în teatru, teatru-dans, musical, scurt-metraje și a jucat roluri precum Ana în „153 de secunde”, la Apollo111, și Yinia în „Produse Domestice”, la Teatrul Arcub, piesă care a fost premiată în cadrul festivalulului Undercloud, în 2018.

Vlad Brumaru este absolvent UNATC, secția actorie, și masterand în anul II în cadrul aceleiași universități. A jucat în piese precum „Poveste din patria noastră” de Emanuel Pârvu, „Revizorul”, de N.V Gogol, și „Hackerville”, serial HBO, în regia lui Igor Cobileanski.

Share