16 tururi ghidate pe urmele lui Enescu

16 tururi ghidate vor avea loc în Capitală cu prilejul Festivalului Internațional „George Enescu”, invitându-i pe bucureșteni și pe turiști pe urmele lui Enescu.

Tururile ghidate se vor derula în perioada 6 – 22 septembrie și vor fi organizate de Asociația Coolturală nouă ne pasă!, prin programul interestingtimes.ro, cu sprijinul Raiffeisen Bank România.

Vor fi organizate două tipuri de tururi ghidate în București, unul intitulat „Muzicieni în oraș – Pe urmele lui Enescu”, axat pe clădiri și locuri frecventate în trecut de George Enescu și alți muzicieni români și „Bucharest Hidden Gems”, care va prezenta bijuterii arhitecturale unde muzica era la loc de cinste, ascunse, de obicei, privitorului grăbit. Ambele tururi sunt accesibile gratuit bucureștenilor și turiștilor interesați, cu ghidaj în limba română și engleză.

„Am conceput aceste trasee de descoperire a orașului cu gândul la muzică și cu dorința de a-i face pe curioși să descopere vibrația subtilă a Bucureștiului, cu doza sa de frumos, de inedit, de eclectic întotdeauna subtil aliată cu muzica. Ne vom ghida oaspeții în tururi care vor aduce la suprafață povești despre saloanele de muzică ale epocii, despre iubirea lui Enescu pentru prințesa Cantacuzino, despre relația lui cu Casa Regală, despre arhitecții cu care a colaborat îndeaproape, dar și despre faptul că era un gurmand. Vom descoperi importanța muzicii bisericești, dar și a celei din mahala, vom descoperi farmecul discret și nestematele ce scapă ochiului grăbit din zona Grădinii Icoanei, Batiștei, Armenească… Aceste trasee sunt, de fapt, o formă inedită de celebrare a muzicii cu prilejul minunatului eveniment care este Festivalul Enescu!”, spune Anita Sterea, preşedinte, Asociaţia Coolturală Nouă ne pasă! şi coordonatorul proiectului.

Mai multe detalii despre tururi și înscrieri găsiți AICI.

Share