2-6 octombrie: Festivalul de film documentar fARAD

Festivalul de film documentar fARAD revine în octombrie cu a șasea ediție la Cinema Arta din Arad, cu o selecție de filme premiate în marile festivaluri internaționale.

Reunite sub tema Harta și Teritoriile, filmele proiectate la fARAD în perioada 2-6 octombrie vorbesc despre interacțiunea oamenilor cu orașele. „Ediția fARAD din acest an propune o selecție provocatoare de documentare care, pornind de la tematica orașului, explorează cinematografic noțiunile de spațiu și teritoriu geografic”, spune Dimitris Kerkinos, directorul artistic al festivalului.

fARAD onorează la această ediției memoria regizoarei Agnès Varda, recent dispărută, cu documentarul „Mur Murs” (Mur-murale), care ne invită la o plimbare prin Los Angeles-ul anilor 1980 prin graffiti-urile și diversele sale culturi. Mult așteptatul documentar al lui Alexander Nanau, „Colectiv”, lansat la Festivalul de film de la Veneția, va fi prezentat la fARAD în proiecție specială. Proiecțiile vor fi completate, ca în fiecare an, de proiectele adiacente Festivalului: tradiționalul Laborator fARAD dedicat tinerilor documentariști, proiecte dedicate copiilor sau conferințe și dezbateri, menite să regenereze comunitatea locală de cinefili și să ofere noi oportunități de colaborare profesională.

Mai multe informații despre fARAD6 găsiți pe site-ul oficial al festivalului www.farad.ro.

Share