Sandrone Dazieri: „Regele de arginți”

Sunteți în căutarea unui thriller psihologic care să vă întărâte neuronii și să vă înghețe sângele? „Regele de arginți” de Sandrone Dazieri e ceea vă trebuie!

„Dacă „Ucide-l pe Tată” a fost șocant iar „Îngerul” a fost demonic, „Regele de arginți”, al treilea și ultimul volum al trilogiei dedicate enigmaticului personaj care răpește copii și îi ține ani întregi în închisori sordide, e ca un pumn năucitor încasat în figură”, scrie Daily Mail. Cum la mine n-a ajuns decât acest al treilea volum, n-aș putea să mă pronunț în legătură cu anterioarele, dar vă pot spune sigur că ultimul este exact așa: o poveste plină de adrenalină, în care își fac loc anchetele polițienești, crimele odioase și criminalii ingenioși, atacurile violente și intrigile complexe pe placul cititorilor exigenți.

„Regele de arginți”, un thriller psihologic care nu te lasă să dormi

Dacă aveți de gând să vă apucați de „Regele de arginți” seara, sfatul meu este s-o lăsați pe dimineață, pentru că încă de la primele pagini o să vă izbească niște imagini sângeroase care o să vă taie pofta de somn. În plus, povestea n-o să vă permită să vă opriți când aveți voi chef, ci o să vă târască în continuare pe pagini întregi, pentru că o să vreți să aflați mai mult și mai mult și mai mult. Acum că ați fost avertizați, e bine să mai știți că personajul principal, Colomba, agent de poliție tras pe linie moartă în urma unor evenimente formidabile, o să vă devină așa de simpatic, încât o să aveți impresia că sunteți vecini și o știți de când lumea. O să îi faceți galerie să își găsească prin mijloace neoficiale fostul coleg dispărut în misiune, o să vreți să aibă dreptate în presupozițiile ei legate de suspectul principal al unei crime care are loc aproape de casa ei și o să vă întrebați la modul cel mai serios când mai apucă să facă duș și să doarmă, din moment ce în aceeași zi este ba în casa ei dintr-un sătuc uitat de lume, ba prin vreo metropolă, ba este în libertate, ba este arestată, ba se ascunde, ba este atacată pe stradă și așa mai departe.

Colegul ei, Dante, pe de altă parte, este și el o figură pe care n-ai cum s-o ignori. Salvat după 13 ani de captivitate din ghearele Tatălui, un descreierat care capturase și terorizase psihic și fizic un număr impresionant de copii, individul, care are un spirit analitic uluitor, are parte și ulterior de trădări, răpiri și torturi, care îl fac să se arunce cu capul înainte în ceea ce are de oferit viața în libertate. Ciocnirile cu Colomba sunt inevitabile și scânteietoare, însă felul în care lucrează împreună și se coordonează spre atingerea scopurilor comune este impresionant de urmărit.

– Tatăl m-a răpit când eram copil și m-a ținut prizonier treisprezece ani. Mai precis, într-un siloz din provincie, de lângă Cremona. Unde și cum m-a răpit – nu-mi amintesc. Eram convins că sunt fiul lui Annibale Vale și al Francăi Torre, dar de curând am descoperit că nu eu sunt acel copil. Adevăratul Dante a fost ucis când am scăpat eu, în 1989. S-au găsit urme din ADN-ul lui într-unul dintre butoaiele cu acid în care Tatăl își topea victimele. Mai exact, s-a găsit un fragment de os pubian.
– Iar Tatăl v-a făcut să vă uitați adevărata identitate.
– Prin izolare, droguri și persuasiune. Era psihiatru și neurolog, pe lângă medic legist. Știa cum să procedeze. În cazul meu, i-a reușit la perfecție.

Cine era, de fapt, Tatăl? A acționat singur sau a avut complici? Oare nenorocirile în care a fost implicat s-au sfârșit odată cu moartea lui sau în urmă au rămas continuatori ai „muncii” sale? În cine poate avea încredere Colomba în aventura ei de căutare a adevărului și de cine trebuie să se ferească? Sunt inocenții adevăratele victime? „Regele de arginți” de Sandrone Dazieri o să vă conducă printre supoziții și răspunsuri clare printr-o scriitură cuceritoare, asezonată cu imagini puternice, mirosuri și senzații, de care n-o să vă puteți desprinde cu ușurință. Cartea poate fi găsită la preț redus, alături de primele două ale trilogiei, pe site-ul Editurii Crime Scene Press, cu un click AICI.

Share