NESPUS – spectacol participativ de educație sentimentală pentru copii

A doua serie de evenimente adresate preadolescenților și profesioniștilor din domeniul educației culturale se va desfășura între 30 septembrie și 9 octombrie, la MNAC.

Este vorba despre atelierele de tip performance și o masă rotundă, reunite sub conceptul NESPUS – spectacol participativ de educație sentimentală pentru copii între 9 și 13 ani. Evenimentele fac parte din programul european Unprepared Hearts – Inimi tinere – Educație sentimentală prin cultură pentru preadolescenți, care se desfășoară în perioada octombrie 2018 – iunie 2020 în trei țări (România, Italia și Cehia) cu scopul de a-i ajuta pe copii să se descopere și să dea glas sentimentelor și emoțiilor, prin intermediul artei.

NESPUS explorează în profunzime sentimentul de rușine, una dintre cele mai puternice emoții pe care o experimentăm încă de mici. Spectacolul are o abordare interactivă și fluidă, adaptată și de această dată la spațiul expozițional de la MNAC, fiind conceput și pus în scenă de o echipă formată din membri și colaboratori ai Asociației Da’DeCe: dramaturgul și curatorul spectacolului Mihaela Michailov, educatorii culturali Alexandra Cucu și Iulia Iordan, artiștii Nicoleta Lefter și Katia Pascariu și artista Aurora Kiraly, cu sprijinul psihologului Mihai Iacob, al facilitaorului cultural și educațional Codruța Cruceanu și al educatorului culural și profesor Irina Cangeopol.

Pe 5 octombrie, echipa de proiect va desfășura la MNAC alte două spectacole-ateliere NESPUS, deschise pentru copii între 9 și 13 ani, dornici să se înscrie în program și, astfel, să exploreze suita de emoții și sentimente cu care intră în contact la aceste vârste și, totodată, să învețe cum se pot accepta pe ei înșiși și pe cei de o vârstă cu ei. Înscrierile pentru atelierele din 5 octombrie se pot face până pe data de 4 octombrie, ora 17:00, la adresa programari@asociatiadadece.ro.

Pe 9 octombrie, tot la MNAC, Asociația Da’DeCe invită specialiști din cultură și educație la Masa rotundă pe tema educației sentimentale pentru copii între 9-13 ani. Întâlnirea va fi structurată ca un schimb de experiențe privind modul în care preadolescenții se raportează la tema propusă și care sunt cele mai potrivite instrumente educaționale și artistice care pot fi utilizate pentru formarea de durată a copiilor. Sunt invitați profesioniști care implementează proiecte de educație prin cultură și sunt interesați de dezvoltarea unei comunități dedicate, în care pot fi împărtășite experiențe similare, proiecte, poveștile de succes sau abordări inovative.

Pentru mai multe detalii și înscrieri pentru Masa rotundă, trimiteți un mesaj la inscrieri@asociatiadadece.ro până pe data de 7 octombrie, ora 17:00.

Share