Concursul Internațional de DUO Suzana Szörenyi continuă pînă pe 6 octombrie

Cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO Suzana Szörenyi este în desfășurare în Capitală până pe 6 octombrie. Intrarea este gratuită!

Ediția 2019 a Concursului Internațional de Duo Suzana Szörenyi continuă promovarea muzicii românești, prin solicitarea unui repertoriu impus în care se regăsesc „Variațiunile pentru două piane pe o temă originală, op. 5” de George Enescu și „Efectus Papilio” de Sebastian Androne-Nakanishi – lucrare premiată la Concursul Național de Compoziție MAJURA 2018.

Anul acesta au trecut de preselecția juriului 54 de muzicieni, dintr-un total de 108 înscriși, provenind din 15 țări: Austria, Canada, Cehia, China, Franța, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina și România. Ampla participare internațională confirmă interesul pentru acest tip de competiție muzicală, destul de rar întâlnită. Ediția din acest an a Concursului este organizată pentru trei categorii de tip duo: pian la patru mâini, două piane și categoria Duo Hobby. Concursul Internațional de Duo Suzana Szörenyi, organizat de Asociația MAJURA CHRIST, oferă interpreților dedicați acestui gen interpretativ scena ideală de afirmare, atât profesioniștilor în domeniu, cât și amatorilor.

Ediția cu numărul trei a concursului marchează celebrarea a 90 de ani de la nașterea regretatei pianiste Suzana Szörenyi, una dintre cele mai active și impunătoare personalități pedagogice ale Universității Naționale de Muzică București. Iată de ce, la această ediție comemorativă, juriile vor fi alcătuite în majoritate din discipoli ai Maestrei, care de-a lungul timpului s-au apropiat cu precădere de formula camerală a duo-ului pianistic și vocal-instrumental.

Concertul laureaților și festivitatea de premiere vor avea loc duminică, 6 octombrie, ora 19:00 în Sala Auditorium a Muzelui Național de Artă al României.

Concursul Internațional de DUO Suzana Szörenyi – ediţia a III-a 2019 este unul dintre proiectele dezvoltate până în prezent de Asociația Majura Christ. Programul complet poate fi consultat AICI.

Share