India – între tradiție și modernitate – Pe urmele lui Mahatma Gandhi

Editura Herald și Hermitage Urban Spiritual Hub, în colaborare cu Ambasada Indiei în România, vă invita pe 2 octombrie, ora 17:30, la evenimentul „India – între tradiție și modernitate – Pe urmele lui Mahatma Gandhi”.

Evenimentul va fi prilejuit de împlinirea a 150 de ani de la nașterea lui Mahatma Gandhi și de lansarea, în colecția Autobiografia, a volumului biografic „Mahatma Gandhi – O viață legendară” de Romain Rolland. Evenimentul se va desfășura la Hermitage Urban Spiritual Hub, strada Mihai Eminescu, nr. 127.

Cei prezenți vor porni într-o călătorie imaginară în fascinanta și mereu surprinzatoarea Indie, pe urmele celui care a fost Mahatma Gandhi, un suflet mare și un spirit revoluționar care şi-a dedicat viaţa luptei pentru independenţă, pentru drepturile politice şi civile ale indienilor şi pentru ca cei din clasele sociale defavorizate, majoritari, să ducă o viaţă mai bună. India este ţara unităţii în diversitate, o țară cu o cultură și o tradiție spirituală milenară. De aceea, vi se oferă o experienţă vie și profundă, în care veți simți o parte din spiritul Indiei în România. Veți descoperi una dintre cele mai fascinante culturi ale lumii printr-un spectacol de dans clasic indian, prin arta purtării sariului și printr-un concert de sitar și percuție în a doua jumătate a evenimentului.

Invitații evenimentului vor fi Excelența Sa, Mr. Thanglura Darlong, Ambasadorul Indiei în România, Anca Irina Ionescu (traducătoare), Carmen Coțovanu Pesantez (coregraf de dans clasic indian, specialist în cultură şi civilizaţie indiană – Centrul de Artă “Euterpe”), Iuliana Nălățan (președintele Centrului Cultural „Rabindranath Tagore”, fondator și organizator al Festivalului Namaste India, interpreta de dans clasic Odissi), Victor Marius Beliciu (sitarist român aparținând tradiției Senia Gharana) şi Luisa Neag (coordonatorul colecţiei Autobiografia). Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci, PR Herald.

Share