„West meets East”, concerte de muzică indiană și transilvăneană

Centrul Cultural „Rabindranath Tagore” vă invită la ultimul capitol al trilogiei de concerte „West meets East”, care sărbătoreste prima fuziune din istorie dintre muzica clasică occidentală și cea indiană.

Proiectul a debutat în 2017, cu scopul de a readuce la viață povestea prieteniei dintre sitaristul Ravi Shankar și violonistul Yehudi Menuhin (elevul lui George Enescu) și melanjul muzical pe care cei doi l-au creat cu jumătate de secol în urmă.

Ediția de anul acesta se anunță și mai interesantă decât cele precedente:

• Cei prezenți vor asculta compoziții de Ravi Shankar, de pe celebrele albume premiate cu Grammy în 1968, necântate încă la concertele din anii trecuți
• Muzica Transilvaniei va fi prezentată într-un nou „avatar”, prin intermediul unor variațiuni pentru vioară și instrumente indiene realizate de Udhai Mazumdar, elevul lui Ravi Shankar
• Alături de muzica clasică a Indiei, concertul va mai include compoziții de Béla Bartók și George Enescu, muzicieni aleși de Yehudi Menuhin să reprezinte Occidentul în proiectul de acum 50 de ani
• Echipei de artiști din India i se va alătura violonistul francez Gilles Apap, muzician spectaculos și creativ, renumit în toată lumea atât pentru interpretările sale pline de virtuozitate ale repertoriului clasic, cât și pentru interesul pentru toate genurile de muzici tradiționale.

Concertele vor avea loc la Timișoara (15 octombrie, Sala Capitol), București (17 octombrie, Sala Mică a Palatului) și Pitești (18 octombrie, Filarmonica).

Biletele pot fi cumpărate online, de pe eventbook.ro și eventim.ro sau de la punctele de vânzare din oraș – Humanitas, Cărturești, Cinema Elvira Popescu, Casa de Bilete a Sălii Palatului, Casa de Bilete nr. 2 a Filarmonicii din Timișoara, Casa de bilete a Filarmonicii din Pitești.

Share