Scriitorul Mihail Șișkin va susține o conferință la Ateneul Român

Mihail Șișkin, considerat cel mai important autor rus contemporan, va conferenția marți, 8 octombrie 2019, de la ora 18:00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Comparat cu Tolstoi sau Cehov datorită lirismului cărților sale, toate apărute la Curtea Veche Publishing în traducerea Antoanetei Olteanu, Mihail Șișkin priveste scrisul „ca pe un mod de a-ţi salva viaţa”. „Scrisorar” l-a făcut să devină unul dintre cei mai iubiți scriitori din România, după care au urmat „Părul Venerei”, „Luarea Ismailului” și, recent, „Paltonul cu gaică”.

Critic al trecutului sovietic, dar și al actualului regim de la Kremlin, scriitorul care locuiește astăzi în Elveția nu se îndepărtează însă de limba sa și continuă marea tradiție a literaturii ruse, pe care o consideră o „formă netotalitară de existență a conștiinței în Rusia“. Trei dintre cele mai traduse opere ale scriitorului au fost dramatizate și puse în scenă: „Luarea Ismailului” la Teatrul MOST, „Scrisorar” la Teatrul de Artă din Moscova, iar „Părul Venerei” la Atelierul „Piotr Fomenko“. Șișkin este unul dintre cei mai probabili candidați ai literaturii ruse contemporane pentru un Premiu Nobel.

Intrarea la eveniment, în Sala Mare a Ateneului Român, este gratuită și accesul în sală se va face până la ora 17:45. După întâlnirea cu publicul, va urma o sesiune de autografe.

Mihail Șișkin va fi prezent în București la invitația Curtea Veche Publishing, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, în cadrul Conferințelor de la Ateneul Român.

Share