Alexandru Anastasiu cântă la marimbă și vibrafon la Sala Radio

Alături de Orchestra Naţională Radio, muzicianul Alexandru Anastasiu va interpreta pe 25 octombrie, la două instrumente de percuție – vibrafon şi marimbă – o creație proprie intitulată „Anotimpurile”. Dirijor va fi portughezul Pedro Carneiro.

Muzician complex – interpret la instrumente de percuție, dirijor și compozitor – PEDRO CARNEIRO este co-fondator și director artistic al Orchestrei de Cameră Portugheze și unul dintre puținii percuționiști din lume care și-a construit o frumoasă carieră internațională, cu evenimente prezentate în Europa, Asia și SUA. Pedro Carneiro a influențat mondial scena muzicală, fiind inventator al mai multor accesorii asociate instrumentelor de percuție, folosite astăzi de muzicieni din întreaga lume. A interpretat premiera absolută a peste 100 de lucrări și mai mulți compozitori au creat special pentru el.

ALEXANDRU ANASTASIU a iniţiat proiecte inedite, fiind şi cel care a organizat din punct de vedere artistic primul festival de vibrafon din lume (2012), iar în 2014 Festivalul Internaţional de Percuţie, ambele în cadrul stagiunii de la Sala Radio. Începând din 2013, prestigioasa firmă Mike Balter din Statele Unite creează modelul de baghete purtând semnătura “Alexandru Anastasiu”.

În pauza concertului, Editura Casa Radio îl readuce pe solistul serii, Alexandru Anastasiu, alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe, în foaierul central al Sălii Radio. Autografele vor fi acordate pe CD-ul „Alexandru Anastasiu. The Seasons”, apărut la Casa Radio. Albumul cuprinde creații semnate de solistul percuționist și se deschide chiar cu lucrarea „Anotimpurile/The Seasons”, prezentată și în concertul din 25 octombrie.

În partea a doua a serii de la Sala Radio, cei prezenți vor asculta „Simfonia nr. 6” de SCHUBERT.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate www.bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Share